Informatiemarkt Energiebesparing groot succes!

Op maandag 4 februari organiseerde de werkgroep Duurzaam Graafstroom in samenwerking met de gemeente Molenlanden en het Regionaal Energieloket speciaal voor alle inwoners van Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf en Brandwijk een Informatiebijeenkomst over energiebesparing en aardgasvrij wonen. Het was een groot succes!

150 mensen bezochten de informatiemarkt en lieten zich over allerlei onderwerpen informeren.  Uitleg werd gegeven over de Postcoderoosregeling waarbij je als bewoner energie kunt opwekken via zonnepanelen op andermans dak. Zie voor meer informatie hierover: www.graaf-stroom.nl

Ook aanbieders waren aanwezig met verschillende energiebesparende maatregelen en beantwoorden vragen hierover van bewoners.

Bewoners konden een gratis rapport van de uitgevoerde energiescans opvragen en deelnemen aan een collectieve inkoopactie voor vloer-, bodem en spouwmuurisolatie en zonnepanelen.Vele bewoners hebben zich voor de verschillende acties aangemeld.

De inkoopactie loopt nog tot 11 maart 2019. Bent u inwoner van een van de 3 dorpen en wilt u ook degratis energiescan ontvangen en meedoen met de kortingsactie? Meld u zich dan HIER aan  en klik op de knop “Ontvang de gratis EnergieScans”.

Meer weten over het programma en de sprekers van deze Informatiemarkt? Kijk hieronder voor een volledig overzicht.

Klik HIER voor een terugblik met leuke foto's gemaakt tijdens de Informatiemarkt.

Informatiemarkt

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Aanmelden

Wooncoach

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Lees verder

Programma

17.00-19.15 uur: Doorlopende markt met informatiestands (zie hieronder overzicht deelnemers)
19.15 uur: Inloop voor presentatie Energiescans Regionaal Energieloket
19.30 uur: Opening door de wethouder + werkgroep Duurzaam Graafstroom
19.45 uur: Presentatie Regionaal Energieloket: ‘Slim verduurzamen aan de hand van een helder stappenplan’. Toelichting uitgevoerde Energiescans + aanbod lokale bedrijven
20.45 uur: Borrel en mogelijkheid om markt te bezoeken
21.30 uur: Einde avond

Presentatie ‘Energieopwekking via zonnepanelen op andermans dak’. Op 2 momenten tijdens de informatiemarkt wordt u bijgepraat over dit project en hoe u hieraan kunt deelnemen. Klik HIER voor meer informatie. Bezoek de presentatie om 18.45 – 19.15 uur of 20.45 – 21.15 uur. 

OP DE INFORMATIEMARKT ZIJN DE VOLGENDE PARTIJEN AANWEZIG:

Regionaal Energieloket - Presentatie Energiescans

Het Regionaal Energieloket heeft in Bleskensgraaf verschillende woningtypen doorgelicht waar vervolgens adviesrapporten voor zijn opgesteld. De adviezen zijn mogelijk ook voor uw woning van toepassing en kunt u na de bijeenkomst gratis opvragen. Ook voor de bewoners van Molenaarsgraaf en Brandwijk zijn de adviesrapporten interessant en op te vragen.

Een adviesrapport geeft de mogelijkheden weer om uw woning te verduurzamen, zelfs tot en met energieneutraal, en hoe u het comfort, de kwaliteit en het energiegebruik van uw woning kunt verbeteren. Ook wordt duidelijk in welke volgorde de stappen het beste kunnen worden genomen, wat de maatregelen kosten en hoeveel u kunt besparen op de energierekening. De resultaten van de verschillende adviesrapporten voor de voorbeeldwoningen worden met u gedeeld en extra tips gegeven. Er zijn adviseurs aanwezig en is er gelegenheid om al uw vragen te stellen.

Lees meer over het stappenplan en de Energiescans

Samen duurzame energie opwekken via zonnepanelen - Presentatie

In het achterliggende jaar heeft u wellicht vernomen dat de werkgroep Graaf-Stroom (www.graaf-stroom.nl) zich heeft ingezet voor het vinden van een centraal dak waar zonnepanelen op geplaatst kunnen worden. Deze panelen kunnen vervolgens door een inwoner van ons gebied worden gekocht (als certificaat) om zo het eigen elektriciteitsverbruik te compenseren (financieel en t.b.v. een meer duurzame leefomgeving). De werkgroep presenteert deze avond graag de voortgang van dit project en geinteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden.

Lees meer over dit project

Wooncoaches - Het Nieuwe Wonen

Wilt u uw huis energiezuiniger en comfortabeler maken? Wilt u een lagere energierekening, maar u weet nog niet goed wat de mogelijkheden zijn en hoe u kunt beginnen? Dan kan een gratis afspraak met een wooncoach interessant voor u zijn!

Lees meer over de wooncoach

Aanbieders - Collectieve inkoopactie

Tijdens de bijeenkomst van het Regionaal Energieloket wordt er een kortingsaanbod gepresenteerd van diverse duurzaamheidsmaatregelen. Dit aanbod is tot stand gekomen in samenwerking met lokale bedrijven die ook op de Informatiemarkt aanwezig zijn.

Deelnemers: www.isolatiespecialist.nl, Zon&Zo Duurzame oplossingen

Aanbieders | Demonstraties en uitleg Energiebesparende maatregelen

Isolatiematerialen, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen. Er is van alles beschikbaar, maar hoe werkt het nu eigenlijk en is het voor mijn woning geschikt en waar moet ik op letten? Op de Informatiemarkt zijn er verschillende partijen die energiebesparende maatregelen laten zien en hierover uitleg geven.

Voordelig energie besparen met de Duurzaamheidslening Gemeente Molenlanden

De gemeente Molenlanden heeft een Duurzaamheidslening beschikbaar gesteld waarmee u tegen aantrekkelijke voorwaarden en een lage rente energiebesparende maatregelen in en aan uw woning kunt financieren. De Gemeente Molenlanden legt uit wat de mogelijkheden voor u zijn.

Lees meer over de Duurzaamheidslening

Financieringsmogelijkheden Rabobank

Heeft u vragen over welke financieringsmogelijkheden er nog meer zijn? Stel u vragen hierover aan de Rabobank die ook aanwezig is.

Doe mee met de Energiequiz en win mooie prijzen!

Wat weet u over energiebesparing? Test uw kennis met de Energiequiz en win mooie prijzen!

Duurzaam Graafstroom

Vanuit Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf en Brandwijk zet een enthousiaste werkgroep zich in voor een zo duurzaam mogelijke woon- en werkomgeving voor de dorpen rond De Graafstroom.

We starten allerlei initiatieven die bijdragen aan het verminderen van ons gebruik van fossiele brandstoffen om zo onze CO2-uitstoot te verminderen en dus een bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen. Wij kunnen de hoge doelstellingen zeker niet alleen behalen en hebben dan ook iedereen nodig om zijn of haar steentje bij te dragen.

Heeft u hierover vragen en/of heeft u andere goede ideeen die kunnen bijdragen tot een duurzame omgeving? Kom dan langs op de Informatiemarkt en ga in gesprek met de werkgroepleden of meld u aan als lid!

Aanmelding nieuwsbrief
Blijf op de hoogte

Versturen

©2019 Duurzaam Graafstroom

Delen